A Google keresőoptimalizálás teljes útmutatója: 2024-es sikeres online jelenlét érdekében

Az adott Google keresőoptimalizálása, ismertebb nevén SEO (Search Engine Optimization), az online siker kulcsa. A digitális korban, amennyiben szeretnénk, hogy weboldalunk kiemelkedjen a tömegből, létfontosságú, hogy figyelmet fordítsunk a keresőoptimalizálás minden aspektusára. A Google, mint a legnépszerűbb keresőmotor, naponta milliárdokat szolgál ki keresési lekérdezésekkel, így nem meglepő, hogy az első oldalon való megjelenés aranyat ér. De mitől lesz egy weboldal Google-barát? A válasz bonyolult, állandóan fejlődő és sokrétű: a keresőoptimalizálás művészetétől, amely magában foglalja az on-page és off-page SEO elemeket egyaránt.

A SEO nem csupán kulcsszavak tömörítését jelenti, hanem egy átfogó stratégiát követel meg, amely magában foglalja a technikai optimalizálástól kezdve a tartalmi marketingig, a linképítésen át a mobil optimalizálásig számos elemet. Az organikus növekedés elérése érdekében fontos az ingyenes és minőségi tartalmak, mint például blog bejegyzések, készítése és a releváns linkek építése. A Google algoritmusai folyamatosan változnak, céljuk, hogy a lehető legrelevánsabb és legmagasabb minőségű tartalmat szolgáltassák felhasználóik számára. Ez a dinamizmus követeli meg a SEO szakemberektől, hogy lépést tartsanak az újításokkal, és alkalmazkodjanak a változásokhoz.

A Google keresőoptimalizálásának alapjait megértve nem csak arról szerezhetünk tudást, hogy hogyan kerülhetünk a rangsor élére, hanem arról is, hogyan maradhatunk ott hosszú távon. Ez a bevezető betekintést nyújt a SEO világának alapjaiba, fontosságára, és bemutatja, hogyan épül fel egy sikeres keresőoptimalizálási stratégia. A célunk, hogy weboldalunk ne csak a Google számára, hanem az online közönség számára is vonzó és hasznos legyen, hiszen végül is ők azok, akikért mindezt tesszük. A következő szakaszokban részletesen is foglalkozunk majd a keresőoptimalizálás különböző aspektusaival, hogy megértsük, mi szükséges ahhoz, hogy weboldalunk az élvonalba kerüljön, és ott is maradjon. Útmutatója

Bevezető

A Google keresőoptimalizálásának története szorosan összefonódik a vállalat fejlődésével és az általa alkalmazott algoritmusokkal. A kezdetekkor, a 90-es évek végén a Google forradalmi újítást hozott a weboldalak rangsorolására: a PageRank algoritmust. Ez az algoritmus az internetes oldalak fontosságát a rájuk mutató hivatkozások száma és minősége alapján értékelte. A PageRank logikája egyszerű volt: ha egy oldalra sok más, releváns és magas minőségű oldal hivatkozik, akkor az adott oldal magasabb értéket és jobb rangsorolást kap.

Az évek során a Google folyamatosan fejlesztette és finomította algoritmusait, hogy a felhasználók számára a lehető legrelevánsabb és legmagasabb minőségű tartalmat kínálja. Az egyszerű PageRank modelltől elmozdulva, a Google több száz, sőt ezer különböző rangsorolási faktort kezdett el figyelembe venni. Ezek közé tartoznak a weboldal sebessége, a mobilbarát kialakítás, a tartalom relevanciája és frissessége, a felhasználói interakció mértéke, valamint a biztonságos kapcsolat (SSL).

google search engine optimization
google search engine optimization
google seo analitics
google seo analitics
Google Algoritmusok és SEO

Az új algoritmusok, mint például a Panda, a Penguin és a Hummingbird, a minőségi tartalomra, a természetes linkprofilra és a keresési szándékok pontosabb megértésére helyezték a hangsúlyt. Ezek az algoritmusok jelentősen megváltoztatták, hogyan kell a weboldalakat SEO szempontból optimalizálni, rávilágítva arra, hogy a manipulatív technikák helyett a felhasználói élményre és a tartalom minőségére kell összpontosítani.

A modern SEO már nem csak technikai optimalizálásról és kulcsszavak beillesztéséről szól, hanem egy sokkal átfogóbb megközelítést igényel, amely magában foglalja a felhasználói szándék megértését, a keresési élmény javítását és a valódi értéket nyújtó tartalom létrehozását. A Google algoritmusainak folyamatos fejlődése miatt a SEO szakembereknek is naprakészen kell tartaniuk tudásukat, hogy weboldalaik a változó keresőmotor-piaci környezetben is sikeresek maradhassanak.

Technikai SEO
technical seo optimazation
technical seo optimazation

A technikai SEO az a weboldalak mögött rejlő infrastruktúra optimalizálásával foglalkozik, amely kulcsfontosságú a keresőmotorok és a felhasználók számára egyaránt. Ennek célja, hogy a weboldal könnyen kereshető, indexelhető és értelmezhető legyen a keresőmotorok számára, miközben zökkenőmentes élményt nyújt a látogatóknak.

Weboldal gyorsasága: A gyors betöltési idő létfontosságú a felhasználói élmény szempontjából. A Google értékeli a gyors weboldalakat, mivel ezek javítják az online élményt. A lassú oldalak csökkentik a felhasználói elégedettséget, növelik a visszafordulási arányt, ami negatívan befolyásolja a rangsorolást. Optimalizálási technikák, mint a képek tömörítése, a böngésző gyorsítótárának használata, és a szerver válaszidejének csökkentése, mind hozzájárulnak a gyorsabb betöltési időhöz.

Mobilbarát kialakítás: A mobil első indexelés korában a Google előnyben részesíti azokat az oldalakat, amelyek mobil eszközökön is jól teljesítenek. Egy mobilbarát weboldal nem csak, hogy jobb felhasználói élményt nyújt a növekvő mobil internetezők számára, de javítja a weboldal SEO teljesítményét is. A reszponzív webdesign, amely alkalmazkodik a különböző képernyőméretekhez és eszközökhöz, elengedhetetlen a modern weboldalak számára.

Biztonságos kapcsolat (SSL): A Google biztonságos böngészést támogat, így előnyben részesíti azokat a weboldalakat, amelyek HTTPS-t használnak. Az SSL (Secure Sockets Layer) tanúsítvány hozzáadása a weboldalhoz nem csak, hogy javítja a weboldal biztonságát a felhasználók szemében, de a keresőmotorok számára is pozitív jelzés. Ez a biztonságos kapcsolat véd a kártékony támadásokkal szemben, és biztosítja az adatok integritását és titkosságát a felhasználó és a weboldal között.

A technikai SEO tehát nélkülözhetetlen része a keresőoptimalizálásnak, amely nem csak a keresőmotorok, de a weboldal látogatói számára is jobb élményt biztosít.

Kulcsszó Optimalizálás
google search engine keyword optimalisation
google search engine keyword optimalisation

A kulcsszó optimalizálás a keresőoptimalizálás (SEO) egyik alappillére, amely a releváns kulcsszavak kiválasztásán és azok hatékony használatán alapul a weboldal tartalmában. A cél, hogy a weboldal a keresőmotorokban magas rangsorolást érjen el azokra a keresési lekérdezésekre, amelyek a leginkább relevánsak az adott oldal tartalmához.

Kulcsszó kutatás: A folyamat első lépése a kulcsszó kutatás, amely meghatározza, hogy mely kifejezésekkel keresnek a felhasználók az adott témában. Eszközök, mint a Google Keyword Planner, az Ahrefs, vagy a SEMrush segítségével megtudhatjuk, mely kulcsszavak népszerűek, és milyen a verseny intenzitása körülöttük. A kutatás során figyelembe kell venni a kulcsszavak keresési volumenét, relevanciáját és a verseny szintjét.

Fő és segéd kulcsszavak: A fő kulcsszavak azok a kifejezések, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a weboldal fő témájához vagy termékéhez. Ezek a weboldal tartalmának középpontjában állnak. A segéd kulcsszavak vagy másodlagos kulcsszavak kiegészítik a fő kulcsszavakat, segítve a tartalom szélesebb körű relevanciáját és az átfogó témakörök lefedését.

Long-tail kulcsszavak: hosszabb, specifikusabb kifejezések, amelyek általában kevesebb keresési volumennel rendelkeznek, viszont magasabb konverziós rátát hozhatnak, mivel pontosabban meghatározzák a felhasználói szándékot. Ezek a kulcsszavak lehetővé teszik a célcsoport pontosabb megszólítását, és segítenek kiemelkedni a nagy versenyű kifejezések közül.

A kulcsszavak hatékony használata magában foglalja a tartalom különböző elemeiben való elhelyezésüket, mint a címsorokban, alcímekben, a bekezdések elején, a meta leírásokban, és az alt szövegekben, figyelve arra, hogy ezek természetesen illeszkedjenek a szövegkörnyezetbe. A túlzott kulcsszavak használata, vagy a kulcsszó töltelékelés (keyword stuffing) negatívan befolyásolhatja a weboldal rangsorolását, ezért fontos az egyensúly megtartása a releváns, értékes tartalom létrehozása és a kulcsszavak optimális használata között.

Tartalom marketing
content marketing
content marketing

A tartalom marketing az a stratégia, amely értékes, releváns és következetes tartalom létrehozásával és megosztásával vonzza és megtartja a célközönséget, végül pedig azt cselekvésre ösztönzi. A keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából a tartalom nem csak a kulcsszavak hordozója; sokkal inkább az, amely értéket nyújt a felhasználóknak, megoldást kínál a problémáikra, vagy információval szolgál az érdeklődési körükben.

Értékes és releváns tartalom létrehozása: Az első lépés az, hogy megértjük a célközönség igényeit és érdeklődési körét. A tartalomnak meg kell felelnie ezeknek az igényeknek, legyen szó informatív blogbejegyzésekről, oktatói videókról, esettanulmányokról vagy infografikákról. A tartalomnak hitelesnek, pontosnak és frissnek kell lennie, hogy az olvasók értéknek tekintsék, és növelje a weboldal hitelességét.

Felhasználói szándék megértése: A tartalomnak nem csak relevánsnak, hanem célzottnak is kell lennie, azaz meg kell felelnie a felhasználói szándéknak. A keresők által előnyben részesített tartalom az, amely pontosan megfelel a keresési lekérdezések mögött meghúzódó szándéknak. Ezért fontos, hogy a tartalomkészítés során figyelembe vegyük, hogy a felhasználók milyen típusú tartalmat keresnek: tájékoztatót, meggyőzőt vagy vásárlásra ösztönzőt.

Következetes tartalomstratégia: A sikeres tartalommarketing nem áll meg egyetlen bejegyzésnél vagy videónál; következetes és folyamatos tartalomgyártásra van szükség. Egy jól meghatározott tartalomstratégia segít abban, hogy rendszeresen publikáljunk, így fenntartva a közönség érdeklődését és elkötelezettségét.

SEO és felhasználói élmény összehangolása: Miközben fontos a keresőmotorok számára optimalizált tartalom létrehozása, sosem szabad elfelejtenünk, hogy a végső cél a felhasználók kiszolgálása. A tartalomnak nem csak a keresőalgoritmusokat kell kielégítenie, hanem valódi értéket kell nyújtania az olvasóknak. Ez magában foglalja a könnyen olvasható formázást, a vizuális elemek hatékony használatát és a felhasználói élmény javítását célzó egyéb technikákat.

Interakció és megosztás ösztönzése: A magas minőségű tartalom önmagában is ösztönzi a megosztást és az interakciót, mint például kommenteket és visszahivatkozásokat. Ezek a társadalmi jelzések pozitívan hatnak a weboldal SEO teljesítményére, mivel növelik annak láthatóságát és hitelességét.

Összefoglalva, a tartalommarketing kulcsa az értékes, releváns és következetes tartalom létrehozása, amely nem csak a keresőknek kedvez, hanem elsősorban a látogatók számára nyújt hasznos információt, megoldást vagy szórakozást.

Linképítés (Backlinks)
image for google link building
image for google link building

A linképítés, vagyis a backlink profil kialakítása alapvető eleme a keresőoptimalizálásnak. A backlink egy másik weboldalról a saját oldalunkra mutató hivatkozás, amely jelentős mértékben befolyásolja a weboldal rangsorolását a keresőmotorokban. A Google és más keresőmotorok a backlinkeket ajánlásokként értékelik, így minél több minőségi backlink mutat egy oldalra, annál relevánsabbnak és magasabb minőségűnek tekinti azt.

Minőségi backlink profil jelentősége: A minőségi backlink profil lényege, hogy olyan hivatkozásokból álljon, amelyek releváns és tekintélyes forrásokból származnak. Nem csupán a backlinkek száma a lényeges, hanem azok minősége, relevanciája és a kapcsolódó források tekintélye. A minőségi backlinkek javítják a weboldal hitelességét, növelik annak láthatóságát és elősegítik a magasabb rangsorolást.

Természetes linképítés: A természetes linképítés azt jelenti, hogy a backlinkek organikus módon, a tartalom értéke és relevanciája révén jönnek létre. Ez magában foglalja a magas minőségű, értékes tartalom létrehozását, amely olyan információt nyújt, amit mások szívesen megosztanak és amelyre önként hivatkoznak. A természetes linképítés hosszú távú stratégia, amely fenntartható eredményeket hoz.

Linképítési stratégiák:

 • Tartalom alapú linképítés: Egy olyan magas minőségű tartalom létrehozása, amely természetesen vonzza a backlinkeket, mint például részletes útmutatók, kutatási eredmények, infografikák vagy esettanulmányok.

 • Vendég blogolás: Egy másik releváns weboldalon való írás lehetősége, ahol a saját weboldalra mutató hivatkozásokat helyezhetünk el a tartalomban.

 • Kapcsolatépítés: Kapcsolatok kiépítése más weboldal tulajdonosokkal, bloggerekkel és befolyásolókkal a szakmában, amely elősegítheti a természetes backlink szerzést.

 • Rota cikkek és PR cikkek: A sajtóközlemények és rovat cikkek megjelentetése, amelyek hírt adnak új termékekről, szolgáltatásokról vagy fontos eseményekről, és hivatkoznak a weboldalra.

 • Közösségi média és fórumok: Aktív részvétel a közösségi médiában és szakmai fórumokon, ahol releváns hozzászólásokkal és tartalmakkal lehet hivatkozni a saját oldalra.

Fontos megjegyezni, hogy a linképítés során kerülni kell a mesterséges és manipulatív technikákat, mint a linkfarmok vagy a vásárolt backlinkek használata, mivel ezek a gyakorlatok hosszú távon árthatnak a weboldal rangsorolásának. A hangsúly mindig a természetes, értékes kapcsolatok és tartalmak létrehozásán kell, hogy legyen, amelyek valódi értéket nyújtanak a felhasználóknak és elősegítik a pozitív webes jelenlét kialakítását.

Mobilbarát Optimalizálás
seo mobile optimasation
seo mobile optimasation

A mobil optimalizálás napjaink digitális táján elengedhetetlen eleme a keresőoptimalizálásnak (SEO). A "mobil első" indexelés bevezetése, amelyet a Google 2019-ben hajtott végre, azt jelenti, hogy a keresőmotor elsősorban a weboldalak mobil verzióját használja az indexeléshez és a rangsoroláshoz. Ez a lépés reflektál a mobil internetezés rohamos növekedésére és arra, hogy a felhasználók egyre inkább mobil eszközöket használnak a webes tartalmak eléréséhez.

Mobilbarát weboldalak jelentősége: A mobilbarát weboldalak olyan weboldalak, amelyek úgy vannak tervezve és optimalizálva, hogy a mobil eszközökön is kiváló felhasználói élményt nyújtsanak. A mobil optimalizálás magában foglalja a reszponzív webdesign alkalmazását, amely biztosítja, hogy a weboldal minden eszközön és képernyőméreten jól nézzen ki és jól működjön. Ez magában foglalja a betűméretek, gombok és navigációs elemek alkalmazkodását, valamint a gyors betöltési idő biztosítását.

Mobil első indexelés: azt jelenti, hogy a Google és más keresőmotorok a weboldal mobil verzióját használják az oldal tartalmának értékelésére, relevanciájának és minőségének meghatározására. Ez azt sugallja, hogy a weboldalaknak prioritást kell adniuk a mobil verzió fejlesztésére és optimalizálására, hogy biztosítsák a magas rangsorolást a keresőmotorokban.

Mobil Optimalizálás Fontos Elemei:

 • Reszponzív Design: Biztosítja, hogy a weboldal minden eszközön és képernyőméreten jól működjön.

 • Gyors Betöltési Idő: A mobil eszközökön a felhasználók türelmetlenebbek, ezért a gyors betöltési idő kulcsfontosságú.

 • Egyszerűsített Navigáció: A mobil eszközökön a hely korlátozott, ezért a navigációnak egyszerűnek és intuitívnak kell lennie.

 • Érintésbarát Elemek: A gombok és linkek elég nagynak kell lenniük ahhoz, hogy érintéssel könnyen kezelhetők legyenek.

A mobil optimalizálás nem csak a keresőmotorok kedvéért fontos, hanem azért is, hogy a felhasználók pozitív élményt szerezzenek a weboldalon történő böngészés során. Egy jól optimalizált mobil weboldal növeli a látogatások számát, csökkenti a visszafordulási arányt és javítja a konverziós rátákat, ami közvetlenül hozzájárul a weboldal sikeréhez.

Mérés és Elemzés - Google Analytics és Google Search Console

A mérés és elemzés alapvető részét képezi a sikeres keresőoptimalizálási (SEO) stratégiának. A Google Analytics és a Google Search Console két rendkívül erőteljes eszköz, amelyek részletes betekintést nyújtanak a weboldal teljesítményébe, segítve ezzel a webmestereket és a marketing szakembereket a hatékony döntéshozatalban és a folyamatos javításban.

Google Analytics: A Google Analytics segítségével mélyrehatóan elemezhetjük a weboldalunkra érkező látogatók viselkedését. Az alábbiakban néhány kulcsfontosságú metrika, amelyekre érdemes odafigyelni:

 • Látogatások száma: A weboldal forgalmának alapvető mérőszáma, beleértve az egyedi látogatókat és az ismételt látogatásokat.

 • Források/Média: Információt nyújt arról, hogy a látogatók honnan érkeznek (pl. közvetlenül, keresőmotorokból, közösségi médiából).

 • Oldalletöltések és átlagos oldal megtekintési idő: Megmutatja, hogy a felhasználók mennyi időt töltenek az oldalon és hány oldalt tekintenek meg látogatásonként.

 • Konverziós ráta: Azon látogatók százalékos aránya, akik a kívánt cselekvést végrehajtják a weboldalon (pl. vásárlás, feliratkozás).

Google Search Console: A Google Search Console a keresési teljesítmény és a weboldal láthatóságának monitorozására szolgál a Google keresőeredményeiben. Fontos metrikák és jellemzők:

 • Megjelenítések és kattintások: Megmutatja, hány alkalommal jelenik meg a weboldal a keresési eredményekben, és hány kattintást kap.

 • CTR (Click-Through Rate, azaz kattintási arány): A megjelenítések százalékos aránya, amely kattintásba torkollik.

 • Pozíció: A weboldal átlagos rangsorolása a Google keresőeredményeiben adott kulcsszavakra.

 • Technikai problémák: Az esetleges hibák és javaslatok, mint például hibás oldalak, mobilbarátság problémák, és más technikai kérdések azonosítása.

A folyamatos javítás folyamata:

 1. Adatgyűjtés: Rendszeresen gyűjtsünk adatokat a Google Analytics és Search Console segítségével.

 2. SEO elemzés: Értelmezzük az adatokat, azonosítsuk a trendeket, problémákat és lehetőségeket.

 3. Cselekvés: Alkalmazzuk az elemzésből származó betekintéseket, hogy javítsuk a weboldal SEO teljesítményét, felhasználói élményét és konverziós rátáit.

 4. Értékelés: Mérjük le az alkalmazott változtatások hatását, és szükség esetén ismételjük meg a folyamatot.

A Google Analytics és Search Console eszközök használata lehetővé teszi a webmesterek számára, hogy jobban megértsék a látogatóik viselkedését, optimalizálják weboldalaikat a keresőmotorok számára, és javítsák a felhasználói élményt, ami végül is a weboldal sikeréhez vezet.

SEO Trendek és a Jövő

A SEO területén folyamatosan változnak a trendek és az algoritmusok, ami azt követeli meg a weboldalaktól, hogy alkalmazkodjanak az új követelményekhez. Az alábbiakban néhány kulcsfontosságú trend, amelyre érdemes figyelni:

 • Mesterséges intelligencia: Az AI egyre nagyobb szerepet játszik a keresési eredmények személyre szabásában és a felhasználói szándék megértésében.

 • Hangalapú keresés: A hangvezérelt keresések népszerűsége miatt fontos a természetes nyelvű és kérdés-alapú kulcsszavak használata.

 • Mobil első indexelés: A mobilbarát weboldalak prioritása továbbra is nő, ahogy a felhasználók többsége mobil eszközöket használ.

 • EAT elvek (Szakértelem, Tekintély, Megbízhatóság): A tartalom minősége és hitelessége, különösen bizonyos szektorokban, kiemelkedően fontos.

 • Felhasználói élmény (UX): A Google algoritmusai egyre inkább figyelembe veszik a weboldalak UX faktorait, mint a betöltési sebesség és az interaktivitás.

 • Strukturált adatok: A jobb keresőmotoros láthatóság érdekében fontos a strukturált adatok és a schema markup használata.

  A SEO jövője az új technológiák és a felhasználói viselkedés változásainak megértésén alapul. A siker kulcsa a folyamatos alkalmazkodás és a minőségi, releváns tartalom biztosítása.

ai robot
ai robot

Készen állsz a weboldalad SEO teljesítményének javítására? Vedd igénybe ingyenes SEO elemzésünket ma, és tudd meg, hogyan optimalizálhatod weboldalad a jobb online láthatóság érdekében. Kezdd el most, hogy előnyre tegyél szert versenytársaiddal szemben!

RÓLAM

Krasznai Gábor

Mint SEO szakértő több mint egy évtizedes tapasztalattal, számos ügyfél weboldalán dolgoztam, ahol komplex keresőoptimalizálási kihívásokat oldottam meg. Egyik kiemelkedő projekt során sikerült egy új weboldalnak a Google keresési eredményeinek első oldalára segíteni kritikus kulcsszavak esetében, ami 200%-os növekedést eredményezett az organikus forgalomban.

image of gabor krasznai
image of gabor krasznai
Esettanulmány

Klíma Értékesítés

Kihívás: Egy klíma értékesítéssel foglalkozó ügyfelünk szeretett volna javítani online láthatóságán, hogy növelje a weboldal forgalmát és az eladásokat a versenyképes piacon.

Alkalmazott SEO Technikák:

 • Helyi SEO Optimalizálás: Google My Business profil létrehozása és optimalizálása, helyi kulcsszavak beépítése a weboldal tartalmába.

 • Long-Tail Kulcsszavak: Specifikus, hosszú kulcsszavak kiválasztása, amelyek pontosan meghatározzák a vásárlók keresési szándékát.

 • Tartalommarketing: Hasznos és tájékoztató blogbejegyzések készítése a klímaberendezések választásával, telepítésével és karbantartásával kapcsolatban.

 • Mobilbarátság és Weboldal Sebesség: A weboldal teljesítményének javítása, hogy gyors és mobilbarát felhasználói élményt nyújtson.

Eredmények:

 • 6 hónap alatt 60%-kal nőtt az organikus forgalom.

 • 30%-os növekedés a helyi keresési rangsorban.

 • 20%-kal több értékesítés a weboldalon keresztül.

Ingatlan Értékesítés

Kihívás: Egy ingatlanügynökség szeretett volna több potenciális vevőt és eladót vonzani a weboldalára a magas versenyű piacon.

Alkalmazott SEO Technikák:

 • Célzott Kulcsszavak: A helyi piacra és az ingatlan típusokra összpontosító kulcsszavak használata.

 • Tartalom Stratégia: Értékesítési tippek, piaci elemzések és ingatlan bemutatók publikálása, hogy értéket nyújtson és bevonja a célközönséget.

 • Oldalbeli SEO: Meta címkék, leírások és strukturált adatok optimalizálása.

 • Linképítés: Minőségi backlink profil kialakítása az iparági hírportálokról és ingatlannal foglalkozó weboldalakról.

Eredmények:

 • 70%-kal nőtt a weboldalra irányuló forgalom 9 hónapon belül.

 • 25%-kal több érdeklődés az ingatlanok iránt.

 • Javult a weboldal Google rangsorolása kulcsfontosságú ingatlanos kulcsszavak tekintetében.

Iparági Források és Kutatások

A Search Engine Journal 2024-es 'SEO állapota' jelentése szerint

E-E-A-T és a Tartalomgyártási Kihívások

E-E-A-T (Tapasztalat, Szakértelem, Tekintély, Megbízhatóság): Az új frissítés szerint a Google minőségi értékelői irányelvei most már a tapasztalatot is hozzáadják az E-E-A-T-hez. Ez azt jelenti, hogy a tartalomnak nem csak szakértelemet, tekintélyt és megbízhatóságot kell tükröznie, hanem az egyéni tapasztalatokat és perspektívákat is, amelyek hitelesebbé és egyedibbé teszik azt.

Tartalomgyártási Kihívások: A SEO szakemberek számára a tartalomgyártás és stratégia jelenti a legnagyobb munkaterhet és kihívást. A generatív AI használata hatékonyabbá teheti a tartalomgyártást, ám a versenyképes, kiemelkedő tartalom létrehozása egyre nehezebb feladattá válik.

SEO Értékének Bizonyítása és Nyomon Követése

Kihívások a SEO Értékének Bizonyításában: Sok SEO szakember kiemelte a költségvetési korlátokat, a SERP (keresőmotor-eredményoldal) versenyt és az ügyfélkapcsolati problémákat mint az elmúlt 12 hónap legnagyobb akadályait. A kommunikációs és költségvetési problémák kapcsolódnak egymáshoz, különösen a növekvő verseny és az új SERP funkciók fényében, amelyek csökkenthetik a kattintások számát.

Generatív AI és AI Szoftverek

Generatív AI Hatása: Az AI, különösen a generatív AI, folyamatos zavaró tényezőnek számít. A válaszadók többsége pozitívan látja annak potenciálját munkafolyamataik és üzleti eredményeik szempontjából. A generatív AI, különösen a tartalomgyártás területén, sokak számára prioritást élvez.

Lehetőségek és Stratégiai Tervezés

Lehetőségek az Új Kihívásokban: A jelentés nem csak a SEO iparág legfőbb zavaró tényezőit tárgyalja, hanem a felmerülő lehetőségeket is vizsgálja. Ahogy a SERP változásai és a technológiai fejlődések megváltoztatják az SEO szakemberek teljesítménymérését, a kihívás most az, hogy hogyan lehet jobban meghatározni a SEO értékét és hogyan lehet ezt az értéket kommunikálni az érintettek felé. Jelenléthez

Hasznos linkek

Ha ellenőrizni akarod, hogy mennyire jó egy oldal technikai felépítése, akkor használd a Google PageSpeed Insights szolgáltatását: https://pagespeed.web.dev/

Mobilbarát ellenőrzést itt tudod elvégezni: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly